2013-11-09 01.31.13 pm

Nordic Overland - Self-Drive Westcoast Expedition

Sista helgen i juli genomförde vi en enkel expedition i "self-drive"-format, dvs att deltagarna körde sina egna fordon och hade med sin egna mat och utrustning. 

Rutten var planerad så att alla med en fyrhjulsdriven SUV/pick-up skulle kunna vara med, därav gick den mestadels längs mer eller mindre underhållna grus- och skogsvägar samt en del traktorspår över kalhyggen och liknande. Rutten bjöd på en del lite mer tekniska passager och spår, men ingenting som blev något problem för deltagarfordonen som bestod av en Land Rover Defender 110 och en Nissan Patrol, båda väl rustade för offroad-/overlandkörning. 

Vädret lämnade en del övrigt att önska då vi fick stå ut med ganska mycket regn, och väldigt hård vind framåt kvällen där vi slog läger på en relativt oskyddad plats nära öppet hav. 

Utöver det var det en riktigt härlig tur i gott sällskap av likasinnade, äventyrslystna deltagare!


//Jonas
Nordic Overland

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln