2013-11-09 01.31.13 pm

Basic Wilderness Survival Course 2017

Under Kristi Himmelfärdshelgen i år höll vi vårens upplaga av vår grundläggande överlevnadsutbildning för Nordiska barmarksförhållanden. 
Utbildningen bestod av 3 dygns övning och prövning av grundläggande överlevnadstekniker såsom skydd, vatten, eld, navigering, akutsjukvård, bivackering, förflyttning, mentalt förhållningssätt med mycket mera. 

Första dagen bjöd på ett alldeles ypperligt utbildningsväder då regnet vräkte ner i obruten takt från tidig morgon till sen kväll...! Blött och kallt, där många moment blev betydligt svårarare att genomföra, men en bra erfarenhet att få uppleva hur vädret i stor grad kan försvåra ens situation.

Dagen därpå vaknade vi upp i tältet till en kall morgon, men utan regn och där himlen snart sprack upp till strålande solsken vilket gav en fantastisk start på strapatsövningen "dygnet". 
 

Precis som under förra årets upplaga avslutades alltså utbildningen med "dygnet" där deltagarna utsattes för en tillämpad förflyttningsövning med diverse utmaningar längs vägen, och med minimalt med sömn och mat. 
Trots det, och med bitvis mycket hårt arbete höll alla deltagarna humöret uppe och visade en otroligt positiv attityd och kämparglöd. Just det vågar vi påstå är den absolut viktigaste egenskapen i en överlevnadssituation!

Vi planerar för ytterligare en utbildningsomgång under hösten 2017, datum är ännu inte satt men kommer publiceras så snart planläggningen är klar!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln