2013-11-09 01.31.13 pm

Basic Wilderness Survival Course

Värmeåterhämtning i bivack efter "moment kyla". Värmeåterhämtning i bivack efter "moment kyla".

I början av april i år höll vi vår 3 dygn långa grundläggande överlevnadsutbildning för nordisk vildmark för fyra glada deltagare.
Kursen innehöll bland annat hur man hittar och renar vatten, bygger skydd i form av nödbivack, moment kyla, navigering med och utan hjälpmedel, akutsjukvård, hur man gör upp eld, med mycket mera.
Utbildningen avslutades med "dygnet" där deltagarna utsattes för en strapatsövning i tillämpad form med förflyttning över en längre sträcka och diverse utmaningar längs vägen. 
När alla deltagare var i "mål" så väntade grillade hamburgare och avslutning med utdelning av kursbevis. Vi som instruktörer tyckte burgarna smakade grymt gott, så vi kan ju bara föreställa oss hur det smakade för deltagarna som vid det laget hade fått klara sig ganska länge utan mat...!

En av de kanske viktigaste delarna inom överlevnad är den mentala inställningen, och att få lära sig hur kroppen och psyket reagerar när vissa vardagliga självklarheter (såsom mat, sömn mm) försvinner är en otroligt viktig erfarenhet. 

Vi är otroligt nöjda med utbildningen och alla deltagares inställning, vilja och positiva attityd. Ni gjorde ett fantastiskt jobb, trots svåra prövningar!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln