2013-11-09 01.31.13 pm

Utrustningstest: StreamTrail Dry Tank

I samarbete med Norska företaget reisemood.no har vi långtestat deras vattentäta ryggsäckar, StreamTrail Dry Tank. Den finns i tre olika storlekar; 25, 40 och 60 liter. 
De vi har testat är 25 och 40 liters-versionen. 

Enkelt förklarat kan man säga att ryggsäckarna är en vanlig vattentät packsäck som har försetts med bärsystem för att kunna bäras som en ryggsäck. Detta är i sig inget unikt och har nu funnits på marknaden ganska länge. 
Det som däremot särskiljer dessa ryggsäckar är kvalitetskänslan och den väldigt höga slittåligheten i materialet. Dessutom är bärsystemet mycket bra och fungerar utmärkt till det mesta, dock upptäckte vi vissa tendenser till att nedre delan av säcken ville skava lite mot höften i samband med en längre vandring. Detta gällde främst 25 literssäcken och kan delvis ha berott på dålig inställning av bärsystemet. 

Gemensamt för båda ryggsäckarna är att de har många smarta lösningar men ändå håller en minimalistisk och avskalad design. 
Trots det går det att fästa utrustning på utsidan med hjälp av daisy-chains och D-ringar. De har ett litet vädertåligt fack på utsidan samt fästremmar (endast på 40l-säcken). 
Förslutning av säckens huvudfack sker genom klassisk rullstängning. Ändarna har snäpplås och kan både fästas via snäpplåsförsedda remmar ner på ryggsäckens sidor, eller i varandra så att rullstängningen bildar en stor ögla/bärhandtag precis som på vanliga dry-bags. 
Båda säckarna har midjebälte och bröstrem. Midjebältet på den större säcken är lite bredare än på den mindre vilket gör det lite bekvämare. 

Båda säckarna har även en dräneringsventil med lock i botten vilket gör det enkelt att tömma säcken om den skulle bli vattenfylld. Tack vare dränerigen kan ju även säcken användas som en vattenbehållare med "kran".

Vi har använt båda säckarna till en mängd olika aktivieter i alla tänkbara väderförhållanden. Vi har medvetet utsatt dem för högt slitage och oöm hantering, men de har fyllt sin funktion oklanderligt och helt utan att bli skadade eller märkbart slitna.
De enda synliga tecknen på användning är smuts och fläckar som varit lite svåra att få bort, men så länge säcken gör sitt jobb som den ska och håller innehållet torrt så kan vi leva med lite smuts på ytan!

Vår slutsats är att säckarna är utmärkta till att på ett bekvämt sätt transportera packning som måste hållas torr, i vårt fall ofta känslig kamerautrustning, oavsett yttre omständigheter i form av väder, regn och vind. 

Den mindre, 25 literssäcken har blivit en favorit för dagsturer på stand-up paddle board där vi både använt den som ryggsäck samt även spänt fast den på brädans däckslinor. Även vid mc- och offroadkörning både i regn och på dammiga grusvägar har innehållet alltid hållts helt torrt och skyddat. 
Vi är så nöjda med ryggsäckarna att vi köpt in ett antal för utlåning till våra deltagare i samband med kurser och expeditioner. Tack vare att de finns i en mängd olika färger så är det också väldigt enkelt att hålla reda på vilken ryggsäck som tillhör vem! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln