2013-11-09 01.31.13 pm

Nordnorge 2.0

Det är alltid speciellt att komma upp ovanför Polcirkeln, och som vanligt levererar Nordnorge den absolut vackraste naturen!

Destinationen var det avlägsna kustområdet kring Hamaröy och Steigen, ca 2 timmar norr om Bodö. Helgens resa syftade till att hitta nya rutter och områden att utforska för kommande expeditioner.
Vädret var dock inte riktigt på min sida; kraftigt regn/snö och hagel i stormbyar piskade mot ansiktet inne i en vik mot Västfjorden.

På kalfjällets höjd, på den isbelagda strandbädden och mitt under pågående fotografering påminde moder jord om vem som bestämmer på riktigt. Vi blev flertalet gånger nedtvingade i skydd!
Som tur var varierade vädret kraftigt och bjöd stundvis på vidsträckta vyer och väderskådespel av rang.

När svarta moln sveper över de flera hundra meter höga fjällen på andra sidan fjorden, och en frusen kalksjö i förgrunden är blåare än himlen struntar man lätt i kölden och förundras istället över det man ser.

Två rekdagar är avklarade, och när jag i söndags kväll satt på flyget mot Sthlm ARN så tog jag med mig hem en utökad mental karta över en av världens mest utmanande och charmerande natur!

Bilderna i inlägget är fotade med mobilkamera. Fler, "riktiga" bilder från resan kommer publiceras inom kort!

Anton
Nordic Overland

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln