2013-11-09 01.31.13 pm

Gör dagens goda gärning, -ta med en plastpåse!

Budskapet är enkelt; vi kan alla göra vårt lilla för att värna om moder natur och att låta kommande generationer få samma möjlighet att njuta av vackra skogs-, kust-, och fjällområden.

Gillar du, precis som vi att vara ute i naturen, oavsett om det handlar om vandring, segling, promenad med hunden, cykling, eller som i filmklippet, "adventure-riding" på motorcykel, följ rådet i filmen! -Tag för vana att alltid ta med dig en plastpåse i vilken du kan lägga gamla pet-flaskor, ölburkar och annat skräp du hittar längs vägen eller på din rastplats. En plastpåse tar inte mycket plats att ta med sig ut i ryggsäcken, och även om man inte vill ha hela packningen full av skräp är det alltid bättre att ta med lite än ingenting alls!

Enligt vår erfarenhet är det inte sällan man hittar gammalt skräp, nästan hur långt bort från övrig civilisation man befinner sig.
Steg 1 är naturligtvis att börja med att ta hand om sitt eget, men det kostar ingenting att dessutom plocka upp andra människors avfall, det är ju så enkelt, och det gör så mycket för naturen! Och inte minst för oss själva. -Hur roligt är det att hitta någon annans gamla utbrända engångsgrill på stranden när man själv ska slå sig ner på picnic?

Precis som de säger i filmen, så är inte heller vi någon form av trädkramare då vi bland annat pysslar med fordonsburna resor (med tillhörande utsläpp av växthusgaser från motorerna). Men vi försöker alltid göra allt vi kan för att minimera miljöpåverkan där vi befinner oss, och tar alltid med oss vårt eget, och andras skräp när vi påträffar något. Det kan du också göra!

För att undvika att dina barnbarns definition av fjällvandring blir "promenad på soptipp" så dela hemskt gärna filmen vidare. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln