2013-11-09 01.31.13 pm

Expeditionsnytt

Vi ligger just nu i planeringsstadiet inför vårens kommande resa till Norges fjällvärld. Denna gången bär det inte av fullt så långt norrut som förra expeditionen tog oss. Slutdestinationen är ännu inte bestämd, men ett av alternativen som det talas om är nationalparken som stoltserar med några av Norges högsta toppar, Jotunheimen!
Temat blir randoneé (fint ord på franska som betyder skidbestigning, eller topptur vilket kortfattat innebär att förtjäna sina magiska åk genom midjedjup pudersnö genom att först gå upp till toppen). Med detta sagt utesluts inte på något sätt andra vårvintriga aktiviteter man kan tänkas sysselsätta sig med i norges fjällvärd.

Mer detaljer kring resan följer inom kort, men redan nu går det bra att skicka in en icke-bindande intresseanmälan via mail eller
kontaktformuläret. Expeditionen går av stapeln någon gång under april och blir ca 3-5 dagar lång, mest sannolikt över en helg.

Inte nog med det, i september har vi ytterligare en resa på gång. Detta blir en fotoexpedition till vackra Abisko. Där utlovas härliga höstfärger, krispig luft och nästintill obegränsat med fotomotiv i svenska fjällvärlden. Vi har med oss fotografen, fotoboksförfattaren tillika fotokursarrangören Viktor Sundberg som kommer hålla wokshops i naturfoto under resans gång. En väldigt lärorik och minnesvärd fotoresa utlovas! Ta chansen att
utveckla ditt fotograferande samtidigt som du får ta del av en fantastisk naturupplevelse!
Datumet är ännu inte helt fastställt men vårt preliminära riktmärke går kring helgen 18-21 september. Även här går det fint att skicka in icke-bindande intresseanmälan.
Komplett information och detaljer kring anmälan kommer snart!

Missa heller inte vår Facebooktävling! Exklusivt för er som gillar vår FB-sida lottar vi ut valfria paracord-armband från webshopen.
Det enda man behöver göra för chansen att vinna är att gilla och dela detta inlägg. När sidan når 200 likes sker utlottningen, dessutom vinner den 200:ade gillaren ett valfritt armband.

Slutligen, övning ger färdighet! Häromdagen praktiserades firnings-, bushcraft- och fotoskills ute i snön i skogen. Några av bilderna från miniäventyret samt en tidigare opublicerad "behind-the-scenesbild" på Anton in action från senaste Norgeexpeditionen följer här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln