2013-11-09 01.31.13 pm

NO's premiärexpedition

För nästan en månad sedan genomförde vi på Nordic Overland vår första expedition. Det blev en kort tur med bara en övernattning då tiden var knapp.
Resan gick först till Vargön utanför Trollhättan där vi hittade fina vägar ut på den stora halvön i Vänern. Vi stannade till vid en vacker plats precis vid sjön för att laga mat och fotografera innan färden gick vidare i mörkret upp till Kinnekulle.
Målet var att ta oss till det gamla kalkbrottet som är välkänt för orten. Vi letade oss in på gamla traktorvägar in i området där vi slog läger mellan bilarna på en platå som överblickade hela dalen i kalkbrottet. Inte för att vi såg någonting av det i mörkret.
Det var först framåt morgonen när vi vaknade av blåsten som slet i tältduken efter en kall natt som vi kunde se de läckert rödfärgade klippväggarna. Något som närmast kan liknas ett Grand Canyon i miniformat.
När förläggningen var avvecklad passade vi på att utforska området till fots och via bil på de gamla bruksvägar som använts i stenbrytningen. Efter en stunds fotografering i det nu ihållande regnet gav vi upp och påbörjade hemfärden. Sammanfattningsvis en kort men rolig resa som väl fyllde sitt syfte att provtrycka verksamheten och genomföra en värdig jungrfrufärd!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica Andersson » Förberedd i din bil:  ”Hej! Vilka bra inlägg. Och första som ligger på Hem-sidan är fantastiskt. Så gri..”

  • Mag Nus » SUP-SM Marstrand 2014:  ”Riktigt bra bilder! Går det att komma åt bilder ur bildspelet någonstans?”

  • Friluftsgillaren » Fotoexpedition - Abisko:  ”Jag vet inte om man ska vara avundsjuk eller fängslad, men vilken otrolig natur ..”

  • Victoria » Midvinterexpediton Nordnorge 2014:  ”Fina foton! Roligt att få läsa om hur en expedition kan gå till :) Hade varit k..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln