2013-11-09 01.31.13 pm

Sjukvårdskit

Pris:
379 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
MKG101
Antal:
Liten sjukvårdsväska som rymmer det nödvändigaste för att åtgärda och stabilisera akuta skador och trauman i väntan på proffessionell sjukvårdsresurs. Väskan får lätt plats i benfickan eller i en större bröstficka på jackan. Den har remmar med tryckknappfästen som kan monteras i ett MOLLE-system på till exempel en stridsväst, men tack vara knapplåset kan den snabbt avlägsnas. 

Därav passar den även bra för att monteras på exempelvis ett tjänstebälte eller ryggsäck. Eller varför inte ha den i handskfacket i bilen?

Innehållet är sammansatt för att täcka behovet av lättillgänlig sjukvårdsutrustning i samband med militär och polisiär användning, men passar även utmärkt som ett lätt och smidigt sjukvårdskit att ha med på vandringen, cykelturen, kajakpaddlingen eller övriga friluftsaktiviteter och actionsporter.

Innehåll:
1st plattlindad Dauerbinda, elastisk. Kan användas som avsnörande förband, skyddsförband, tryckförband, mitella, spjälning mm. 
1st Första Förband, 7,5x12cm. För mindre sårskador och blödningar. 
1st sjukvårdssax, 15cm. 
1st värmefilt av folietyp, ca 130x210cm.

2st svarta nitrilhandskar, förpackade i zip-locpåsar om ett par/påse.
2st Burn Free, brännskadegel. 
2st sterila våtservetter med alkohol.
1st MOLLE-kompatibel utrustningsficka. Diverse interna fack, avdelare och elastiska hållare, samt en utfällbar inre ficka i vinyl. Liten extern nätficka med kardborreförslutning. Kardborrepanel på framsidan. Ca 16,5x11,5x3cm.
1st Medic patch, rött kors med grå bakgrund.